Akupunktur

Vestlig medicinsk akupunktur er en akupunkturform, som tager udgangspunkt i en medicinsk diagnose og bygger på opdateret viden om patologi, neurofysiologi og gives med en bio-psyko-social tilgang til mennesket. Denne viden er forskningsbaseret og kan ændre sig som forskningen viser evidens for. Medicinsk akupunktur er veldokumenteret gennem forskning og utallige randomiserede undersøgelser, og det er underbygget at akupunkturnålene stimulerer nerveender i hud og muskler. Denne stimulation giver såvel en lokal effekt med øget blodgennemstrømning og vævsopheling, en spinal effekt (rygmarvs niveau) og en central effekt (hjerne niveau), som udløser kroppens egne smertedæmpende stoffer – samt påvirker vores måde at opfatte smerten på.

Akupunkturen kan gives som: Manuel Akupunktur –f.eks lokale nåle omkring smertestedet samt distale (fjerne) nåle på "stærke" punkter på f.eks underarm eller underben.. Elektro Akupunktur, hvor en svag strøm sendes gennem typisk 2 par nåle for at forstærke virkningen, Triggerpunkts Akupunktur, hvor nålene stikkes i hyperfølsomme punkter i musklen, Periost Akupunktur hvor den underliggende knogle stimuleres samt Øreakupunktur -primært for at øge den centrale effekt

Akupunktur bør gives som smertelindring sammen med anden fysioterapeutisk behandling, men kan også gives som selvstændig behandling. Der er forskellige smertetilstande, hvor akupunktur er relevant, men også nogle hvor det ikke er relevant. Læs herunder, hvor der er stor evidens for brugen af medicinsk akupunktur.

Tidsbestilling


Bestil tid på
tlf.
98 62 19 62
eller ved direkte henvendelse i klinikkens reception.
Ring gerne hvis du vil høre mere om denne behandlingsform.